tiistai 9. elokuuta 2016

Vanhemmuuden suosituksia please?

Viimeiset viikot töissä meneillään ennen lähtöä. 
Sen ohessa on mukava hoitaa muistilistalta erinäisiä asioita, kuten lasten rokotuksia, lääkärikäyntejä, lääkeostoksia, ruohonleikkurin korjaamista, sähköromujen varikolle vientiä, auton kattoboxin avaimen etsintää jne. Voiton viimeisen viikon tehtävistä on kuitenkin vienyt paperinivaska, jonka pienimmäisemme päiväkoti lähetti täytettäväksi 
(sen vaadittavan rokotelistan ja lääkärinlausuntojen lisäksi).
 Tai ehkä jopa tarkemmin yksi pyyntö kaikkien papereiden joukossa - 
nimittäin paperi nimeltä Parent reference letter.

Ohje: täyttäkää allekirjoituksilla kaksi Vanhemmuuden suosituskirjettä, jotta voitte osallistua vaadittavaan 10 tunnin aputoimiin päiväkodin eri tehtävissä. Selvä. Will do. Siis hetkinen...Mitä? Kyllä. Tarvitset kaksi ihmistä, jotka vastaavat kysymyksiin minusta vanhempana ja allekirjoittavat kirjeen. Aluksi tilanne tuntuu todella absurdilta. Miten he ikinä voivat varmistaa asian? Sitten ymmärrän sen olevan heille keino suojella päiväkotilaisia. Ja käyn toimeen.


muutama kysymys suosituskirjeestä
Mietin hetkisen, keneltä kahdelta voisin pyytää suositusta vanhemmuudestani. Suositukset kun nyt on kuitenkin oikeasti laitettava menemään. Mielellään tietenkin jo tällä viikolla. Naapurin rouva on ainakin nähnyt minut toiminnassa koko naapuruutemme ajan. Ehkä kehtaisin pyytää häntä? Ja hyvä ystäväni ehkä toisena... Onkohan se sallittua?  

Pienokaisemme tulee viettämään viikottain muutamia tunteja päiväkodissa. Ajattelimme sen olevan hyvää kielikylpyä hänelle ja jotain aivan muuta äidille. Mietin mitä kaikkea joutuisin täyttämään, jos kuopuksemme olisi täysipäiväisessä hoidossa. Käväisen naapurissa ja ystäväni luona. Homma hoidossa.

Vanhempien erilaisia komiteoita läpilukiessani totean, että onpa meillä Suomessa helppoa. Lapsi viedään päiväkotiin ja haetaan sieltä. Kuukausimaksu kattaa kaiken. Siis KAIKEN. Pihaistutukset, niiden kitketyt aluset, maalatut seinät, kalusteiden kunnostus, kotiin tulevat tiedotteet, retket, askartelut ja muut näyttäytyvät ihan eri arvossa nyt, kun ajattelen niiden "kuuluvan hintaan". Ensi vuonna näistä osa (10h työpanos) kulkee minun kätteni kautta Ameriikan mantereella pienen päiväkodin arjessa.

Ja nyt jännitän hyväksytäänkö vanhemmuuden suosituskirjeeni, joiden arviot ovat yltiöamerikkalaiset. Tästä tilanneälystä nöyrimmät kiitokset kuuluvat suosittelijoilleni. Kiitos Viivi ja Sanna! Helpottaakseni omaatuntoani järjestän dinosaurusten munametsästyksen kaiken häsläämisen keskellä. Se onkin todella terapeuttista puuhaa. Munien kuivamista odotellessa ehditään rakentaa myös merirosvolaivaan avaruusraketin ohjaimet laudanpätkistä ja ruuveista. Mieleeni alkaa tulvia 10 vuoden takaa muistoja amerikan class parentin hommista ja kouluprojektien kilpavarustelusta eskarilaisilla. Samalla naurahdan tajutessani, että saatan löytää tulevana vuonna itseni egg huntingista toisella maailman mantereella.

Pääsiäismunat saavat uuden ilmeen - Egg hunt onkin Dinosaur hunt

P.S. suosittelen Bad Moms -elokuvaa hyvässä naisseurassa, mikäli sinua yhtään kiinnostaa 
a) millaista kilpavarustelua ja paineita kotiäitien koulu- & päiväkotielämään liittyy Amerikassa
b) haluat päästä nauramaan itsellesi äitinä

Tänään olen kiitollinen
 suomalaisestä päiväkotijärjestelmästä, 
vanhemmuuden suosittelijoistani, 
jotka ovat nähneet minut myös vanhemmuuteni heikkoina hetkinä
 ja näistä pienistä. Että saan ensi vuonna kehitellä mitä erilaisimpia aktiviteetteja tai yhteistä olemista ja tekemistä oman perheen kanssa
 (vaikka se jännittääkin).

4 kommenttia:

 1. Mie niin näen siut sisustamassa koko päiväkodin uusiksi. :) Siihen ei kyllä taida tuo 10 tuntia vielä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kiitos Ida, juuri mietin samaa, että olispa ihana tehdä sinne sellainen satunurkka ja ja ja ja ja...

   Poista
 2. Bad moms oli kyllä hyvä leffa ja kävin muuten katsomassa oman miehen kanssa. Eli sopii myös miehille! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hienoa, että sait miehenkin mukaan! Sopii kyllä miehille ilman muuta myös. Sali oli jokseenkin meidän "vuorolla" aika täynnä naisia, joten joissain kohtauksissa naisten ulvontanauru täytti upeasti koko salin. Mukana hyvin varmaan miestenkin naurua, vaikka olivatkin sillä kertaa vähemmistönä.

   Poista